Over ons

Waar komt mijn passie voor het ballonvaren vandaan? Ten eerste is het heerlijk om in de lucht te hangen zonder 'opgesloten' te zijn, alle kanten op te kunnen kijken en heerlijk relaxed de omgeving in je op te nemen. Daarnaast is iedere vaart anders, de omstandigheden tijdens de vaart, de landingsplek, iedere keer een nieuw avontuur dus. Maar bovenal is het voor mij als ballonvaarder fantastisch om dit ook te laten ervaren door onze passagiers en er samen met hen en ons team een mooie avond (of ochtend) van te maken. Het mag duidelijk zijn, ballonvaren is geen individuele hobby of sport maar een echte teamprestatie. Het grond/volgteam heeft een groot aandeel in het maken van een geslaagde ballonvaart. Op vele onderdelen van het ballonvaren zijn zij zelfs van groter belang dan de ballonpiloot.

In 2001 raakte ik betrokken bij het ballonvaren, naast het crewen bij de bekende Graafse ballonvaarder, ook als official en bestuurslid van de DBCC, ballonvaren in competitieverband, waarbij ik ook (mede)organisator was van enkele NK's.

Nadat het ballonvaren door allerlei omstandigheden een aantal jaren op een lager pitje was komen te staan besloot ik in 2014 mijn brevet te halen, dat ik eind 2017 afrondde.

 

Vanaf die tijd is heerlijk om samen met mijn vrouw, zoon en het team mooie ballonavonturen te maken! We varen met de TVO-ballon waarmee we met maximaal 4 passagiers op avontuur kunnen gaan.

Erwin van Dooren.

Erwin, Freddy en Kas van Dooren

Erwin, Freddy en Kas van Dooren

 
LIPR7026[1].JPG